NLP-Music.com · info@NLP-Music.com
Nyheter
Juli, 2012
Priserna på våra artiklar har uppdaterats i Grammotex.

April, 2012
Vi har nu flyttat in i vår nya studio. Vi kommer under sommaren att testköra och uppgradera vår utrustning.NLP Records     Nyheter     Artister     Revolver     Katalog
Tillbaka till artister

NATTAS

Historien om Nattas tog fart för ganska länge sedan någonstans i Stockholms södra förorter. Ed (bas) och Mouth (sång…surprise!) kände att de ville skapa något mörkt och elakt, men fortfarande med ett stänk av humor. De började skriva låtar, en del mest på skoj och andra lite mer seriösa. Bandet deltog på samlingsalbum och släppte några demos, medlemmar kom och gick. Men sakta så började det stabiliseras.

Inför inspelningen av debuten ”At Ease With The Beast” 2005, anslöt trummisen Demonizer och strax efter releasen steg gitarristen Meanos in i bilden och bandet som vi känner det idag var komplett. Under 2005 och 2006 gjorde de ett fåtal spelningar, mest i Stockholmstrakten. Fokus var dock på att få fram nytt material, skapat ur dynamiken mellan de fyra medlemmarna. Alla deltar aktivt i låtskrivandet vilket gör att resultatet måste ses som något skapat av en helhet, snarare än produkten av en enskild individ.

I januari 2007 var det så dags att kliva in i studion med producenterna/ljudteknikerna Mike Wead (King Diamond, Mercyful Fate) och Simon Johansson (Memory Garden, Abstrakt Algebra) för att spela in "Inde Deus Abest".


Nattas
"Inde deus abest"
E0701

01. Human?
02. Crimson Coloured Faces
03. Forever Damned
04. Where is your God?
05. Stillborn
06. Darkest Hours
07. Eraser
08. Bloodline
09. Black Death
10. Dynamics of Pain

Musiken kan liknas vid en mix av tidig Venom, Megadeth och Testament samt några stänk Pantera och Motörhead.
”Inde Deus Abest” släpps i Sverige 12 september och ett smakprov i form av download-singeln ”Forever Damned” finns ute nu!

Hemsida:

www.nattas.net
www.myspace.com/nattasthebandMouth
Ed
Meanos
Demonizer

©2002 NLP Music · Design by Henrik K Johansson.