NLP-Music.com · info@NLP-Music.com
Nyheter
Juli, 2012
Priserna på våra artiklar har uppdaterats i Grammotex.

April, 2012
Vi har nu flyttat in i vår nya studio. Vi kommer under sommaren att testköra och uppgradera vår utrustning.NLP Records     Nyheter     Artister     Revolver     Katalog
Tillbaka till katalog
Tillbaka till Buszer

I december 2002 gick Buszer in i studion för att spela in bandets första fullängdare "Serenity". Fjolårets EP "Till the end" hade gjort att många fått upp ögonen för bandet och förväntningarna var stora, inte minst på bandets nya sångare Daniel Barkman.


För att stilla hemmapublikens nyfikenhet spelades även en ny version av låten "War anthem" in till samlingsskivan "Raisin' hell in Blekinge 2003" som hade release två månader före "Serenity". Releasefesten hölls på ett fullsatt PM i Karlskrona och succén var total. Både publik och media öste beröm över bandet. Buszer gästade även Växjö Metal Festival ett par veckor senare och fick även där ett fantastiskt mottagande.


Att ta spelningar mitt under skivinspelningen medförde att producenterna Per Johansson och Andreas Andersson fick kämpa med att få skivan klar i tid. I början av april var dock "Serenity" färdig och bandet kunde vila ut i några veckor innan promotionspelningarna skulle dra igång på allvar.

Den 26:e april spelade Buszer i Stockholm som en sista uppvärmning före releasedatumet.


Den 2:a maj släpptes "Serenity". Skivan fick ett mycket gott mottagande av både lyssnare och kritiker!

Metal Central

All bra hårdrock skapar sitt eget rum. Den tränger ut allt annat och tar med lyssnaren på en resa långt bort från allt annat. Bandet har på ett förtjänstfullt sätt polerat den tunga metallen så att den skiner i kapp med höstsolen utanför fönstret när detta skrivs.

En av bandets främsta tillgångar är sångaren Daniel Barkman vars röst kanske inte orkar upp i de högsta registren men som har en råhet som påminner om den unge Rob Halford i de vokala höjdpunkterna på "Serenity"!

Och höjdpunkter finns det en hel del av. Öppningsspåret "Born with a sign" sätter agendan för den knappa timme det tar att lyssna igenom plattan. Det är högklassig hårdrock på hög oktan som gäller!

Metal Heaven

Detta är Buszer's senaste alster. Oj, oj, oj! Man får lust att headbanga! Det här är något helt annorlunda jämfört med förra skivan "Till The End"! Nya sångaren Daniel fullkommligt lyfter upp hela bandet till en helt ny nivå.

BLT

Den målmedvetna kvintettens karriär har gått svindlande snabbt. I går kväll firade man stort i hemstaden och orsaken är debutplattan "Serenity"!

För den som sett Buszer live kändes säkert fjolårets singelsläpp "Till the end" lite väl tam och tillrättalagd och det tycks även bandets två frontgestalter Per Johansson och Andreas Andersson ha insett eftersom "Serenity" har fått en avgjort råare och mer oborstad produktion.

Det är en stark och upplyftande insats av den nye vokale raketen Daniel Barkman - han har obestridligen grym potential och har skänkt bandet en helt ny dimension! Dessutom är "Serenity" skitläckert paketerad, texterna har en djupare mening och mer suggestiv känsla än vad som är standard hos dagens hårdrocksband och musikernas bidrag är onekligen kladerfria.

Agonyzone

Svenska Buszer är kanske för de flesta ett okänt band. Men det lär nog inte dröja länge till innan folk får upp ögonen för detta metal gäng. Detta är deras första fullängdare, innan dess har de släppt EP:n "Till The End". Öppningslåten på plattan "Born With A Sign", inleder snabbt och explosivt i bästa metal anda a la Priest/Helloween. I låten "I Saw Her Burn" tycker jag att de får till en riktigt kraftfull refräng, som man gärna vill gå och nynna på under dagens lopp.

Rent generellt är det bra låtar de får ihop, riktigt goa melodier som inte är svåra att ta åt sig. Samtidigt som deras musik påminner om andra band, så har de någonstans en egen stil och linje.Buszer
"Serenity"
NLPCD0304

01. Born with a sign
02. I saw her burn
03. Dawn of a dark age
04. A hangman´s tale
05. Realm of shadows
06. Wicked
07. Recanted blood
08. Till the end
09. She will never be mine
10. Dark pleasures
11. Serenity

Ljudklipp:

Recanted blood - Klipp på 1:40
Serenity - Klipp på 2:30

Beställ skivan här:

www.bengans.se
www.cdon.com
www.skivhugget.se
www.soundpollution.se


©2002 NLP Music · Design by Henrik K Johansson.