NLP-Music.com · info@NLP-Music.com
Nyheter
Juli, 2012
Priserna på våra artiklar har uppdaterats i Grammotex.

April, 2012
Vi har nu flyttat in i vår nya studio. Vi kommer under sommaren att testköra och uppgradera vår utrustning.



NLP Records     Nyheter     Artister     Revolver     Katalog
Tillbaka till artister

TOMAS WALTER

Tomas Walter är född 1975 i Karlskoga, uppvuxen i Eskilstuna och sedan tolv år bosatt i Stockholm. År 2004 släppte han på eget bolag fullängdsvinylen Tomas Walter & the Southmothers (BP002). Uppföljaren Dead end (BP003) släpptes sommaren 2006 på CD och nu i höst släpps CD:n Out of the blue. (BP005).

Drivande kraft bakom Tomas produktioner hittills har varit sorgen och ilskan över den tid vi lever i, över att livet inte blev som man hade tänkt. Längtan efter något annat. Kanske.


Tomas Walter
"Out of the blue."
BP005

Inledande tjernobyleposet Screensaver sätter tonen på detta mörkaste av Tomas Walters album hittills. Sex av de sju spåren på Out of the blue. spelades in helt live i studion under tre dagar i slutet av maj, 2007, efter ett år följt av personliga motgångar.

Tomas Walter på sång och gitarr backas på denna platta suveränt av Niklas Carlsson på bas och gitarr, Johan Carlsson (the Domus) på trummor, Anders Ramsell (Arko Big Band, SOS Big Band) på saxofon och gitarr, samt Per Hillblom på synthesizer.

01. Screensaver
02. Where’s my cat?
03. High & low
04. Out of the blue.
05. MB
06. It’s OK
07. As of this writing


Tomas Walter
"Dead end"
BP003

På Dead end återvänder Tomas Walter till minnena och barndomen och undrar var allt tog vägen. Plattan är ett försök att återvinna något av barn- och ungdomens känsla av oskuldsfullhet och förundran.

Dead end spelades in live i studion under fyra dagar hösten 2005 av Tomas Walter på gitarr och sång, Niklas Carlsson på trummor, Jesper Lagnestam på bas, och Jacob Håål på gitarr. Medverkar gör bl.a även Anders Ramsell på saxofon och Kristina Westin på sång.

01. Dead end
02. Take my hand
03. Beer & dumplings
04. Peace of mind
05. Don’t think you’re anything
06. Fool
07. Don’t look back
08. She’s gone
09. Blueberry King
10. Hail Planet!
11. Bus driver’s song #3

Hemsida:

www.tomaswalter.com




Tomas Walter
Anders Ramsell
Per Hillblom
Johan Carlsson
Niklas Carlsson

©2002 NLP Music · Design by Henrik K Johansson.